Dvě aplikace – jeden systém

dynamicLine od DOPAGu umožňuje efektivní sériovou výrobu pro aplikace lepení a těsnění s jediným systémem

Sériová výroba rozvaděčů vyžaduje vysokou hospodárnost a efektivitu stejně jako všechny výrobní procesy. Jednotlivé pracovní úkony je nutné integrovat do výrobní linky a optimalizovat tak celý proces výroby. Vzhledem k současnému nárůstu cen surovin je pochopitelně zapotřebí šetřit náklady. DOPAG naplánoval částečně automatizovaný systém pro předního evropského výrobce el. rozvaděčů, který bude splňovat tyto požadavky. Směšovací a dávkovací systém dynamicLine je vhodný pro dvě aplikace požadované při výrobě rozvaděčů – nanášení těsnění a lepení.

Spolehlivé zpracování vysoce reaktivních materiálů

Během výroby se na dveře rozvaděče nanáší polyuretanové (PU) těsnění. To chrání elektronické součástky uvnitř před nečistotami, prachem a vlhkostí. Kovové rámy dvířek musí být také bezpečně připevněny ke skleněné tabuli. S dynamicLine od DOPAGu bude výrobní společnost schopna v budoucnu provádět obě aplikace – těsnění i lepení – jediným systémem. Dynamická směšovací hlava je hlavní součástí zařízení dynamicLine. Odměřuje a míchá vysoce reaktivní materiály s vysokou přesností a spolehlivostí. Materiál je nanášen pomocí tříosého lineárního robotu. Dveře rozvaděče jsou manipulovány pomocí posuvných stolů.

Flexibilní přepínání mezi oběma aplikacemi

Systém zpracovává celkem tři komponenty pro dvě aplikace. Pro každé použití je pro danou aplikaci vyžadován specifický polyol. Používaný isokyanát je reaktivní s každou ze základních složek zvolených samostatně. Materiály jsou dodávány ze tří tlakových zásobníků. Jednotlivé dveře pro rozvaděče jsou vyráběny individuálně. Nejprve se na všechny součástky nanáší těsnění a poté přichází na řadu lepení. Přepínání mezi těmito dvěma aplikacemi je jednoduchý proces. Příslušný program lze vybrat pomocí mobilního ovládacího panelu. Při výměně materiálu stačí míchací hlavu propláchnout. To se provádí pomocí tlakové vody, způsobem šetrným k životnímu prostředí  - bez potřeby rozpouštědla. Během procesu není potřeba měnit žádné komponenty.

Vzdálené připojení nabízí přímou podporu

V případě jakýchkoliv dotazů nebo problémů během výroby lze využít rychlé vzdálené připojení. Pomocí toho mohou odborníci DOPAG kdykoli přistupovat k systému online, provádět změny v konfiguraci nebo kontrolovat systémová data. Pokud problém zákazníka nelze vyřešit prostřednictvím vzdáleného servisu, jsou vždy k dispozici technici DOPAGu. To zaručuje rychlou a kompetentní podporu, kdykoli je potřeba.  

Kromě toho standardní ochranné oplocení zajišťuje shodu s CE normami a vysokou bezpečnost během probíhající výroby. Tím je celý výrobní proces maximálně efektivní, šetří se výrobní prostor, zjednodušuje se manipulace s velkými součástkami a umožňuje výroba rozvaděčů ve vysokém standardu kvality.

  • Zjistěte více o dynamickém směšování se zařízením dynamicLine od DOPAGu.