Lepení a těsnění rozvaděč

Jedno zařízení pro obě aplikace umožňuje efektivní sériovou výrobu

Sériová výroba rozvaděč vyžaduje stejně jako všechny výrobní procesy vysokou hospodárnost a efektivitu. Jednotlivé pracovní procesy musí být hladce integrovány do celkového výrobního procesu a nabízet optimalizační výhody. Vzhledem k současnému nárůstu cen surovin je navíc třeba šetřit náklady. Společnost DOPAG zkonstruovala pro evropského výrobce rozvaděč, maďarskou společnost DKC UNGHERIA, částečně automatizovaný systém, který tyto požadavky splňuje. Dávkovací a míchací systém DynamLine je vhodný pro dvě aplikace požadované při výrobě rozvaděč skříní - těsnění a lepení. Projekt byl realizován v úzké spolupráci s obchodním partnerem společnosti DOPAG, firmou DAFA Italia.

Požadavek:
DKC je jedním z předních výrobců kabelových žlabů, rozvaděčů a skříní pro elektroniku a IT. Při výrobě je třeba na dveře rozváděčových skříní aplikovat polyuretanové (PU) těsnění. To chrání elektronické komponenty uvnitř před nečistotami, prachem a vlhkostí. Kovové rámy dveří musí být také pevně spojeny se skleněnou tabulí. Společnost chce celý výrobní proces co nejvíce zefektivnit, ušetřit výrobní prostor a zjednodušit manipulaci s velkými součástkami. 

 

Řešení:
Díky systému dynamicLine od společnosti DOPAG bude společnost v budoucnu schopna provádět obě aplikace - těsnění i lepení - pomocí jediného systému. Dynamická míchací hlava je tepajícím srdcem systému dynamicLine. Dávkuje a mísí vysoce reaktivní materiály s vysokou přesností a spolehlivostí. Materiál se nanáší pomocí lineárního robota. Dveře ovládací skříně se dodávají pomocí člunkových posuvných stolů.

Systém zpracovává celkem tři komponenty pro dvě aplikace. Pro každou aplikaci je zapotřebí polyuretan. K dispozici je také izokyanát, který reaguje s každým z polyuretanů, které se používají samostatně. Materiály jsou dodávány pomocí tří tlakových nádrží. Nádrže mají regulovanou teplotu, což umožňuje stálé výrobní podmínky i v případě měnících se okolních teplot. Dveře ovládací skříně jsou vyráběny individuálně. Nejprve se na všechny součásti nanese těsnění a poté se slepí. Přepínání mezi oběma aplikacemi je jednoduchý proces. Příslušný program lze zvolit pomocí mobilního ovládacího panelu. Míchací hlavu stačí při výměně opláchnout. To se provádí pomocí vody, a to způsobem šetrným k životnímu prostředí bez použití rozpouštědel. Není třeba měnit žádné součásti.

Posuvný stůl umožňuje pohodlnou a rychlou manipulaci. Dva pohyblivé stoly jsou umístěny vedle sebe. Zatímco se materiál nanáší na jeden stůl, součásti lze již odebírat nebo pokládat na další stůl. Jak PU těsnění, tak i lepidlo se vytvrzují při pokojové teplotě. Systém uzavírání trysek (NCS) zajišťuje čistý proces dávkování. Zabraňuje odkapávání materiálu. Je zabráněno nežádoucímu znečištění součástí nebo posuvných stolů.

Ochranný kryt v souladu s normou pro získání prohlášení o shodě CE navíc zajišťuje vysokou úroveň bezpečnosti při probíhající výrobě. Kromě toho mají odborníci společnosti DOPAG kdykoli online přístup k systému prostřednictvím vzdáleného servisu. To umožňuje rychle řešit a vyřešit dotazy a problémy v průběhu výroby. 

Výhody dynamicLine:

  • Těsnění, lepení a zalévání jedním systémem
  • Vysoká flexibilita výroby díky lineárním robotům, posuvným stolům nebo průmyslovým robotům.
  • Vysoká šetrnost k životnímu prostředí: systém se oplachuje a čistí vodou, bez použití rozpouštědel.
  • Krátké časy cyklů umožňují efektivní, automatizovanou výrobu.