Dávkovací systém pro automatické mazání

Nové video: Experti společnosti DOPAG představují automatizovanou výrobní buňku

S novým formátem videa se nyní Dopag zaměřuje stále více na jednotlivé aplikace a systémy. Ve videích "DOPAG Direct" naši experti pravidelně představují nové nebo  speciální aplikace a systémy z oblasti dávkování materiálu. V rozhovoru poskytují informace o systému, o jeho konstrukci a specifických funkcích. Vysvětlují také, jak je materiál nanášen na daný komponent a proč bylo zvoleno právě toto řešení aplikace.

V první epizodě Michael Wortmann, ředitel Automation Technologies, a produktový manažer Thomas Müller představují výrobní buňku pro automatické mazání. Buňka je vybavena 6-osým kloubovým robotem. Sprejový a bodový ventil aplikují mazivo na plastová ozubená kola. Robot zvedá ozubená kola z pracovní plochy a před uložením zpět je umístí do aplikačního prostoru před instalované ventily. 

Na ozubené kolo je aplikováno mazivo uvnitř i po obvodu za použití dvou ventilů. Nanesení maziva na celý vnitřní povrch komponentu zajišťuje sprejový ventil osazený tryskou s kruhovým paprskem v kombinaci s objemovým čítačem. Po vnějším obvodu je materiál nanášen  na jednotlivé zuby kola bodově - velmi rychlým nástřelem maziva.

Oba ventily jsou zásobovány mazivem z 30-litrového sudového čerpadla z produktové linie lubriLine. Tři regulátory tlaku udržují stabilní pracovní tlak materiálu během celého procesu měření a dávkování. 

Automatické mazání výdejními ventily