DOPAG představí nové řešení pro dávkování těsnících hmot metodou FIPFG

Prezentace nové dynamické směšovací hlavy na Fakumě 2018

DynamicLine je nový dávkovací systém, vyvinutý výrobcem DOPAG jako odpoveď na FIPFG (formed-in-place foam gasket) aplikace pěnových těsnících hmot. Využití této automatizované jednotky ale není limitováno pouze na těsnící aplikace - stejně výkonně zpracuje také jakýkoli lepící nebo zalévací proces, který vyžaduje dynamické směšování. Mezinárodní veletrh Fakuma 2018 ve Friedrichshafen bude první příležitostí vidět tento nový produkt na jeho domácí půdě, v Německu.  Základem produktové řady dynamicLine je nová směšovací hlava, která bude k vidění na stánku DOPAG. Zájemci budou moci s našimi odborníky popovídat jejím širokém využití a dokonce jí uvidí i v plném nasazení, dávkující materiál na ukázkové komponenty.

Zpětná vazba, kterou konstantně získáváme od zákazníků zatím byla velmi pozitivní a poptávka po této technologii je vysoká. „Lepší odstartování nového produktu by si člověk opravdu nemohl přát“, říká Daniel Geier, Ředitel technologického oddělení v DOPAG. „Tak vysoký zájem, jaký doteď vidíme u zákazníků, je ukazatelem toho, že jsme poptávku po řešení dynamického směšování odhadli správně.“ Četné dotazy ohledně dynamicLine, přicházející od předních výrobců z různých průyslových odvětví všude posvětě, jako např. automotive, výroba řídících skříní, elektroniky, osvětlení anebo obalových materiálů, dále potvrzují vyjádření pana Geiera.

Dávkování LSR se systémem silcomix: Nová směšovací jednotka pro zkrácení času mezi cykly

Zájemci o technologii LSR vstřikování si u výrobce DOPAG na Fakumě také přijdou na své. Kromě dynamicLine se bude prezentovat ještě jedna novinka a tou je nová míchací jednotka pro dávkovací systém na LSR, silcomix. Díky ní teď bude zpracovávání LSR efektivnější než kdy dřív. K odmontování a výměně míchací trubice nebo ventilu při přidání barviva je zapotřebí pouze pár velmi rychlých kroků. Jednotka je kompatibilní se všemi plastovými i ocelovými máchacími trubicemi běžně dostupnými na trhu.

Nová míchací jednotka má modulární design, což pro uživatele znamená značnou míru flexibility v případě potřeby výměny dílů systému za jiné velikosti. Tímto chtěl DOPAG držet krok s potřebami svých zákazníků, které se neustále vyvíjejí v důsledku nových výrobních procesů, které umožňují zpracování materiálů se stále nižší viskozitou a zkracující se dobou zpracovatelnosti a délkou výrobních cyklů. Výroba vybavená silcomixem s novou směšovací jednotkou bude schopná výrazně snižít dobu mezi cykly a naopak navýšit dostupnost zařízení pro výrobu. Čas vynaložený na údržbu a potřebná frekvence údržby jsou sníženy až o 75 procent.

Přijďte za námi na Fakumu ve Friedrichshafen:

16 - 20 říjen 2018
Hala A5, stánek 5009
Exhibition Center Friedrichshafen
Německo

Chtěli byste vstupenku na Fakumu 2018? Kontaktujte DOPAG, rádi Vám zašleme voucher:

E-Mail: marketing(at)dopag.de
Těšíme se na Vás!