DOPAG představuje novou LSR čerpadlovou technologii na veletrhu Fakuma 2017

S naším novým systémem “silcomix “ naživo demonstrujeme inovativní a spolehlivou LSR technologii

Výrobky z liquid silicone rubber (LSR) se používají v mnoha různých sektorech: od automotive až po domácí spotřebiče a lékařskou technologii. Při jejich užívání, stejně tak jako při výrobě, jsou stěžejními faktory bezpečnost a maximální spolehlivost. I my jsme se jimi nechali řídit při výrobě nového LSR čerpadla silcomix.

Aplikace systémem silcomix naživo na veletrhu Fakuma 2017
Na veletrhu zpracování plastových hmot Fakuma 2017 v německém Friedrichshafen naše společnost DOPAG poprvé představí  svou inovativní technologii LSR. Od 17. do 21. října bude naše nové čerpadlo silcomix vystaveno ve stánku DOPAG. Tato aplikace je zprostředkována společností DOPAG ve spolupráci s výrobcem strojů na vstřikování do forem, Wittmann Battenfeld, tak, jako s výrobcem materiálu Wacker Chemie a výrobcem forem EMDE. Návštěvníci budou moci shlédnout zpracování LSR materiálů tímto novým čerpadlem a popovídat si s našimi experty přímo na místě. Další živá demonstrace výroby LSR výrobků zařízením silcomix bude k dispozici ve stánku výrobce strojů na vstřikování do forem, KraussMaffei. Ti znázorní jak spolehlivě DOPAG LSR čerpadlo funguje ve výrobním řetězci.

Nová technologie pro dosažení maximální spolehlivosti
Nový silcomix typu PE200/20 nabízí spolehlivou výrobu aplikovatelnou do všech průmyslových odvětví díky širokému výběru aplikací, kterých je schnopný. Silcomix dokáže plynule a s vysokou přesností zpracovat v podstatě jakýkoli LSR materiál dopstupný na trhu – ať se jedná o extrémně nízkou, střední nebo vysokou viskozitu. LSR čerpadlo silcomix je vybaveno míchacím systémem a inovativní technologií SWIPSYNC. Tekuté plasty jsou do bodu dávkování dopravovány za optimálních podmínek a výsledkem je vysoce kvalitní výrobek.

Nový směšovací systém pro komfortní ovládání
Zcela nově vyvinutý směšovací systém od DOPAG svému uživateli umožňuje jednoduché, intuitivní a rychlé ovládání s rozšířenou funkcí díky kompaktnímu designu. Integrovaná technologie zpětného vsání ('Snuff-Back') uzavře ventil proti směru průtoku, čímž je efektivně a přesně kontrolován výdej materiálu. Teplota tohoto míchacího systému se dá průběžně monitorovat a udržovat, zatímco kratší intevaly mezi údržbou nabízí zvýšený komfort. Díky své modulární konstrukci je tato míchací jednotka dokonale adaptovatelná na mnoho různých aplikací.

Technologie SWIPSYNC zaručí přesnost míchacího poměru
Nová technologie SWIPSYNC zaručí přesné dodržování míchacího poměru komponentů A a B. Spočívá v tom, že servoelektrické pohony umožňují synchronní přepínání mezi pístovými dávkovacími čerpadly. To probíhá nezávisle na aktuální poloze příslušného pístu čerpadla a zabraňuje tomu, aby se míchací poměr změnil kvůli různým přepínacím polohám. Průtokové objemy se automaticky nastavují, zatímco sudy jsou rovnoměrně vyprazdňovány. V sudech zůstane méně než 1% zbytkového materiálu. Speciální ovládání servopohonů současně značně snižuje pokles tlaku a umožňuje průtok objemu, zatímco redukuje potřebný čas. V rámci předem stanovených tolerancí zůstává míchací poměr během procesu vstřikování konstantní - bez ohledu na to, zda jsou aplikovány malé nebo větší dávky.

Silcomix nabízí i několik dalších inovativních vlastností. Jeho extrémně kompaktní konstrukce zabere minimální plochu o maximání rozloze 14 čtverečních stop. Zařízení pro vkládání sudu a předinstalované procesní rozhraní k automatickému vstřikovacímu stroji nabízejí intuitivní ovládání a snadnou obsluhu. V neposlední řadě pak funkce automatického odvzdušnění pro stěrací desky a čerpadla, jakož i pokyny krok za krokem na dotykovém displeji, umožňují výrazné zrychlení instalace.

Jednička mezi výrobci v sektoru LSR
Firma DOPAG funguje v klíčovém sektoru LSR již přes 25 let. S více než 800 prodanými systémy patříme ke světové špičce mezi dodavateli vysoce kvalitní technologie pro výrobu LSR výrobků. Věříme, že náš úspěch je založen na dlouhodobém partnerství se společnostmi a projektovými partnery z různých průmyslových sektorů z celého světa. S novým silcomix PE 200/20 DOPAG upevňuje svou pozici na rostoucím trhu LSR a nabízí svým zákazníkům nejlepší možné podmínky pro dosažení svých cílů v podnikání.